Go to section: History
12 july 2018, 17:55 History views 15250
În anul 2019 vor fi prezentate episoade noi din ciclul „Istoria Moldovei”, dedicate Moldovei sovietice
12 july 2018, 17:55 History views 15250

În anul 2019 vor fi prezentate episoade noi din ciclul „Istoria Moldovei”, dedicate Moldovei sovietice

Anul viitor, vor fi realizate și prezentate cîteva noi episoade ale filmului din ciclul „Istoria Moldovei", dedicate Moldovei sovietice.

Despre aceasta a informat publicul, în timpul emisiunii „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni" pentru portalul moldovenii.md, cunoscuta jurnalistă, scenarista filmului în trei episoade „Istoria Moldovei" și a filmului documentar de televiziune „Ștefan cel Mare", Elena Leviţkaia-Pahomova.

Ea a menționat că premiera filmului documentar „Ștefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie. Premiera filmului va putea fi urmărită la postul de televiziune NTV Moldova pe 10 decembrie, la ora 20:00. Ulterior, acesta va fi difuzat pe mai multe posturi de televiziune, prin intermediul diferitor canale mediatice și pe internet. Posturile de televiziune regionale pot, de asemenea, prelua liber acest film pentru difuzare.

Elena Leviţkaia-Pahomova a menționat drept important faptul că filmele din seria "Istoria Moldovei" sînt realizate la inițiativa președintelui Igor Dodon și s]nt distribuite liber tuturor doritorilor, astfel încît acestea să adune un număr cît mai mare de spectatori. „Aceste filme ar putea fi vizionate în cadrul orelor destinate istoriei țării noastre în şcoli, în biblioteci, tabere de vară, chiar și la serviciu, în timpul pauzei de masă. Ele pot fi descărcate în regim liber de pe internet-resurse, pot fi demonstrate la diferite posturi TV", a subliniat cunoscuta jurnalistă și scenaristă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
552 locuitori

Sverdiac este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîșcani și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Sverdiac a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.