Go to section: History
11 november 2019, 16:00 History views 3238
Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS (Foto)
11 november 2019, 16:00 History views 3238

Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS (Foto)

Astăzi, populația Moldovei are multe obiecţii faţă de sistemul de învăţămînt actual din ţară. Și nu e de mirare, or școlile se închid, se introduc discipline greu de înţeles, orele de studii sînt reduse și chiar sînt anulate temele pentru acasă.

Pe de altă parte, presiunea asupra copiilor este în creştere continuă datorită adăugării de material nou, care, potrivit experților, este necesar pentru instruire în lumea modernă.

Adesea putem auzi precum că, pe vremuri, învăţmîntul în Moldova era mult mai calitativ, mai obiectiv, mai corect din punctul de vedere al evaluării și distribuirii materialelor.

Sînt corecte sau nu astfel de declaraţii – la acest subiect putem discuta zile în şir. Imaginile de mai jos îi vor ajuta pe elevii sovietici de cîndva să-şi amintească, iar generaţia în creştere – să afle despre modul în care copiii din Moldova studiau cîndva, cînd era o chestie de prestigiu pentru familie să-şi dea copilul la o şcoală de muzică, cînd învățămîntul estetic primar era considerat necesar pentru dezvoltarea spirituală, cînd chiar exista şcoala de miliţie pentru copii, unde băieții erau deprinşi cu autodisciplina și cu datoria față de societate.

Source: sputnik.md

Keywords:

scoala , URSS

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.