Go to section: History
02 july 2020, 14:00 History views 4518
Eliberarea Auschwitz de către americani, întrevederea dintre Hitler și Stalin la Lvov: Ministerul Adevărului în acțiune
02 july 2020, 14:00 History views 4518

Eliberarea Auschwitz de către americani, întrevederea dintre Hitler și Stalin la Lvov: Ministerul Adevărului în acțiune

Sub ochii noștri se desfășoară cea mai amplă operațiune informațională din toate timpurile.

Ca potopul biblic

Astăzi, cetățeanul simplu se află într-o situație foarte complicată. Numărul surselor de informare este în continuă crește, iar încrederea în acestea este în scădere. În afară de sursele tradiționale, cum ar fi ziarele, TV și radioul, au apărut publicațiile din internet, rețelele sociale, forumurile, blogerii, "analiștii de canapea" și "jurnaliștii sociali". Oricine poate lua un gadget și deveni "sursă" - să înceapă o transmisiune directă sau un banal bla-bla-bla. Mai pe scurt, actualul flux informațional amintește de potopul biblic. Desigur, mișcarea informației este controlată. O face mass-media mondială, care formează fluxul presetat de știri și narațiunile media, precum și giganții internetului și rețelele sociale, care cenzurează mesajele și motoarele de căutare a informației.

Principala victimă

Cine este principala victimă în situația dată? Nu acel "etățean simplu". La urma urmei, el poate deconecta TV-ul, ieși din rețele, opri computerul sau dispozitivul mobil. Ori poate include creierul. Însă aici apare o problemă, deoarece unor generații întregi deja le-a fost insuflată percepția fragmentară, "gîndirea clipului". Unii nu mai pot citi două propoziții. Iar dacă citesc ceva mai mult, au nevoie de un "traducător", tălmăcitor, care să le explice ce anume a fost spus. Locul informației în sine este ocupat de interpretarea ei. Nu e de mirare că, în această situație, apar demascatori profesioniști ai "tălmăcitorilor". Ei deschid site-uri și luptă cu falsurile – informația neveridică. Însă un control obișnuit sau o investigație arată că demascarea unui fals tot fals este. Activitatea demascatorilor este plătită de structurile statului ori de cele oligarhice. Cercul se închide. Astfel, în această situație, victima principală este Adevărul.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

eliberare , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.