Go to section: History
05 september 2015, 15:30 History views 30193
05 september 2015, 15:30 History views 30193

A descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii!


Foto: jurnalul.ro

Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii, scrie The Guardian. Este vorba despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii, despre care se presupune că au fost construite la începutul secolului al VII-lea i.Hr. Potrivit cercetătoarei britanice, Grădinile suspendate au fost create la Ninive, la 480 de kilometri de Babilon.

După 18 de ani de studiu, Stephanie a ajuns la concluzia că Grădinile suspendate au fost construite de realizate asirieni în nordul Mesopotamiei, actualul Irak, şi nicidecum de babilonieni, în sud.

Dalley a găsit dovezi că această minune a lumii antice a fost construită de regele asirian Sanherib, mai degrabă decît regele babilonian, Nabucodonosor.

Dovezile prezentate de Dalley au fost găsite în descifrarea unor scrieri cuneiforme babiloniene şi asiriene şi a reinterpretarii unor texte greceşti şi romane. Acestea au inclus o inscripţie asiriană din secolul al VII-lea i.Hr., care a fost tradusă greşit în anii '20.

Cercetătoarea a fost uluită în momentul în care a găsit propria descriere a lui Sanherib a acestei minuni antice, ca fiind "un palat de neegalat şi o minune pentru toate popoarele".

"Cele şapte minuni ale lumii antice apar în textele clasice scrise cu secole mai tîrziu după ce Gradinile suspendate au fost create, dar Titus Flavius Iosephus, istoric din secolul I d.Hr, a fost singurul care a amintit că Nabucodonosor a fost creatorul acestora", a declarat Dalley.

Keywords:

istoria , civilizatie , Mister

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1005 locuitori

Trifăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Trifăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1005 oameni. Satul Trifăuţi a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.