Go to section: Culture
16 july 2018, 15:54 Culture views 2917
Un moldovean, marele cîștigător al Concursului Internaţional
16 july 2018, 15:54 Culture views 2917

Un moldovean, marele cîștigător al Concursului Internaţional "Slaveanskii Bazar"

Artistul moldovean, Marcel Roșca este marele cîștigător al concursului internațional de muzica "Slaveanskii Bazar", despre aceasta a anunțat pe pagina sa de facebook, consilierul prezidențial Corneliu Popovici.

"Felicitări pentru moldoveanul Marcel Roșca, care a devenit deţinătorul Grand Prix în cadrul ediţiei a XXVII-a a Concursului Internaţional "Slaveanskii Bazar" de la Vitebsk, Belarus", a scris Corneliu Popovici.

Artistul a concurat la concurs din partea României. Marcel Roșca s-a născut la 19 iunie 1990 în orașul Chișinău. El este absolvent al colegiului de muzică "Ștefan Neaga". Artistul s-a remarcat și în cadrul show-urilor televizate precum "Vocea României" și "X-Factor".

Printre artiștii de la noi care s-au făcut cunoscuți după participarea la „Slaveanskii Bazar" se numără Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Natalia Gordienko, Pasha Parfeni ș.a.

În 2014, trofeul concursului i-a revenit interpretului din Moldova, Vitalie Negruță.

De menționat că în acest an o altă tînără talentată din țara noastră, Andreea-Emira Rață, a obţinut locul trei în cadrul Concursului internaţional muzical pentru copii „Slaveanskii Bazar", desfăşurat la Vitebsk, Belarus.

La începutul concursului, interpretul şi compozitorul de muzică uşoară Constantin Moscovici a dat citire mesajului preşedintelui ţării, Igor Dodon, prin care le-a urat succes tutuor participanţilor, menţionînd că „Slaveanski bazar" este concursul care, pe an ce trece, descoperă tot mai multe talente.

Source: noi.md

Keywords:

concurs , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.