Go to section: Culture
12 december 2018, 10:35 Cinema views 14105
A fost lansat filmul istoric televizat “Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei” (Video)
12 december 2018, 10:35 Cinema views 14105

A fost lansat filmul istoric televizat “Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei” (Video)

Luni, la Chișinău a fost lansat filmul istoric televizat "Ștefan cel mare. Istoria Moldovei".

Documentarul reprezintă o continuare a proiectului amplu și foarte interesant "Istoria Moldovei" și are o durată de 45 de min și a fost realizat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

Potrivit lui Igor Dodon, filmul istoric televizat "Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei" a fost creat de o echipă de adevărați profesioniști.
"Adresez sincere felicitări creatorilor peliculei.

"Ștefan Cel Mare a fost o personalitate proeminentă în istoria țării noastre. El a fost și un mare domnitor, și un diplomat iscusit, și un luptător neînfricat.
Consider că apariția noului film este nu doar un eveniment cultural deosebit, ci și o frumoasă încununare a Anului Ștefan cel Mare și Sfînt", a spus președintele.

Evenimentul de lansare a avut loc la cinematograful "Patria-Loteanu" din capitală, iar la premieră au venit sute de oameni.

Potrivit Nataliei Anisimova, producător și regizor al documentarului, spune că acest film va putea fi difuzat și în timpul orelor de istorie din școlile din Republica Moldova, iar asta pentru că acesta are o durată de 45 de min.

Totodată, Elena Leviţkaia-Pahomova, scenarista pelicolei a specificat că noul film „Ștefan Cel Mare", vine cu mai multe detalii despre viața personală și realizările militare ale celui mai faimos domnitor din ţinuturile noastre. Filmările au fost făcute în mai multe locații atît din Republica Moldova, cît și din Ucraina.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.