Go to section: Cuisine
20 april 2023, 13:05 Cuisine views 23045
20 april 2023, 13:05 Cuisine views 23045

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt. 

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:

E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Keywords:

post , reteta , bucataria

Comments

 (1)
  • #2 liberabit Reply Quote selected
     ferice de tine ca-ti permite sanatatea sa le maninci, apropo este vreo receta in bucataria moldoveneasca de salata cu fasole, stie cineva
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.