Go to section: Cuisine
17 december 2015, 16:25 Traditional drinks views 8105
Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului
17 december 2015, 16:25 Traditional drinks views 8105

Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului

În pragul sărbătorilor de iarnă, companiile vinicole autohtone vin cu produse noi. Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului, unde s-au lăudat cu soiuri unul mai aromat decât altul. Licorile prezentate la eveniment i-au impresionat pe cei care au degustat din băuturi.

"Am vrut să accentuăm soiurile de struguri autohtone, în plus - am mers pe varianta cupajării. Ca rezultat avem patru soiuri de vinuri", vinificatorul Dumitru Munteanu.

Unii nu au rezistat aromelor şi au degustat mai multe tipuri de vin.

"Compania noastra de data asta a obţinut un soi de vin alb. Merge cu bucate uşoare gen fructe de mare, peşte, caşcavaluri mai puţin consistente, salate", a explicat vinificatorul Ilie Gogu.

Vernisajul Vinului va avea loc în data de 21 decembrie. La eveniment vor fi prezentate în jur de 200 de vinuri, dintre care 30 sunt noi.

Source: www.publika.md

Keywords:

vin , premiera , degustare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.