|
REŢETA ZILEI: „Kabaklî” (mîncare găgăuzească)
Mod de preparare:
Preparăm aluatul nedospit din: făină, sare, 2 linguri de ulei vegetal şi apă. Aluatul trebuie să fie elastic, nu foarte tare, îl acoperim cu o pînză şi formăm bile nu prea mari, lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 minute la temperatura camerei, întindem turtele cît de subţire e posibil, apoi mai întindem pe pînză, fără să rupem foile. Capetele mai groase se taie, se stropeşte foaia cu ulei vegetal, se pune umplutura, cu ajutorul pînzei rulaţi foile (vezi reţeta de „Preparare a aluatului nedospit”), ungem rulada obţinută cu ulei şi o coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20-25 minute.
Pentru umplutură: bostanul curăţat îl amestecăm cu zahăr şi o lingură de ulei vegetal.
Dam la cuptor la temperatura de 180 de grade şi coacem timp de 20 de minute.
Ingrediente:
• 2 pahare de făină,
• 4 linguri de ulei vegetal,
• 2/3 pahare de apă,
• 1/3 pahar de zahăr,
• sare,
• 2 linguri de oţet.
Garnitura:
• 3 pahare de bostan dat prin răzătoare,
• 2-3 linguri de zahăr.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1774
- Populația:
- 648 locuitori
Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.
Comments
(0)