Go to section: Cuisine
02 june 2024, 13:05 Cuisine views 15701
REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac
02 june 2024, 13:05 Cuisine views 15701

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.

A se servi cu pere în vin.

Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită (costiţă),
  • 100 g cognac,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

  • 4 pere,
  • 2 pahare de vin alb sec,
  • 5-6 cuişoare,
  • piper negru,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • 2 linguri zahăr.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (2)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.