Go to section: Cuisine
10 december 2023, 13:05 Cuisine views 44884
REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde
10 december 2023, 13:05 Cuisine views 44884

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. Pe foi se pune umplutura, se răsucesc rulade, se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei, se străpung în cîteva locuri şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C. 

Prepararea umpluturii: Сeapa verde se taie mărunt, se prăjeşte uşor în unt, se răceşte, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite. 

Pentru umplutură:

  • 500 g ceapă verde,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 linguri unt topit,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
1397 locuitori

Fîntîniţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte satul Fîntîniţa și stația de cale ferată Ghizdita. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Drochia și la 194 km de Chișinău. Satul Fîntînița a fost menționat documentar în anul 1585.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.