|
REŢETA ZILEI: Jambon
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe şi de grăsimea de prisos, apoi se unge bine cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin, şi usturoi pisat şi se stropeşte cu vin. Se pune la marinat pentru 24 ore. Într-o tavă unsă cu unt se pune stratul din legume: rădăcinile şi ceapa tăiate feliuţe. Deasupra se pune carnea, foile de dafin se înlătură. Pe carne se pun bucăţele de unt, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, temperatura de 200°C pentru 45 minute.
Cînd este gata, jambonul se taie porţii şi se serveşte fierbinte cu garnitură.
Prepararea garniturii: Dovleceii se taie rondele, ceapa – semiinele, ciupercile - feliuţe. Se prăjesc în ulei toate 5-7 minute, apoi se adaugă porumbul, vinul, condimentele şi se înăbuşă 5-7 minute.
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc,
- ½ pahar ulei,
- 2 linguri unt,
- ½ pahar vin alb sec,
- 2-3 căţei de usturoi,
- ½ linguriţă paprica,
- 2-3 foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru stratul de legume:
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină de pătrunjel sau ţelină.
Pentru garnitură:
- 1-2 dovlecei,
- 2 cepe,
- 6-8 ciuperci shampignons,
- 1/3 pahar de porumb conservat,
- 3 linguri vin alb de masă,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1882
- Populația:
- 311 locuitori
Larga este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 311 oameni. Satul Larga a fost menționat documentar în anul 1882.
Comments
(0)