|
REŢETA ZILEI: Cartofi cu turte
Mod de preparare:
Din făină, apă şi ouă frămîntaţi aluatul. Întindeţi-l într-un strat subţire (2 mm), stropiţi-l cu ulei, presăraţi-l cu amestecul din brînză de oi şi brînza de vaci. Formaţi rulade subţiri cu diametrul de pînă la 3 cm. Tăiaţi în bucăţi de 3-4 cm lungime.
Cartofii curăţaţi se marinează în ulei, amestecat cu sare şi piper. Se dau la cuptor într-o tava, la temperatura de 200 grade pentru 20 de minute. Morcovul se taie felii rotunde, se prăjeşte în ulei, ceapa se taie felii. Într-un ceaun se pun cartofii, morcovul, ceapa, deasupra se pun turtele, pe care se pune rădăcina de pătrunjel şi foile de dafin. Se presară cu verdeaţă. Se toarnă sucul a 3 roşii, se sărează. Se dă la cuptor, bine acoperit cu un capac, se prepară la temperatura de 200 de grade, timp de 30-35 minute.
Ingrediente:
• 1 kg de cartofi tineri,
• 2 morcovi,
• 3 cepe,
• 2 rădăcini de pătrunjel,
• 3 roşii,
• ½ pahar de ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1-2 foi de dafin,
• 1 lingură verdeaţă tăiată
Pentru turte:
• 1 ou,
• ½ pahar apă,
• 1½ pahar făină de grîu,
• 2 linguri de brînză de oi,
• 2 linguri de brînză de vaci,
• 1-2 linguri de ulei.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 575 locuitori
Crihana este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sirota, Crihana și Cucuruzenii de Sus. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 575 de oameni. Satul Crihana a fost menționat documentar în anul 1925.
Comments
(0)