Go to section: Cuisine
07 june 2023, 13:05 Cuisine views 14531
07 june 2023, 13:05 Cuisine views 14531

REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere

Mod de preparare:

Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.

Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.

Ingrediente:

  • 2 pui,
  • 100 g piept de porc afumat,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 3 mere (acre),
  • 3 linguri smîntînă,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel şi cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.