Go to section: Cinema
10 july 2015, 15:02 Cinema views 10434
Casa de producție de film din Norvegia anunță casting în Republica Moldova
10 july 2015, 15:02 Cinema views 10434

Casa de producție de film din Norvegia anunță casting în Republica Moldova

Casa de producție de film din Norvegia „David Kinsella Productions", anunță castingul unei femei brunete de circa 30 de ani, vorbitoare fluentă de rusă și engleză pentru filmul „The Promise" – o producție internațională cu filmări în Moldova, Austria, Irlanda și Norvegia. Sunt invitate la casting chiar și tinerele fără experiență de filmări.

"The Promise" este un film de viață, prin care regizorul caută acel "Happy End" și nu renunță niciodată.

Perioada de turnare a filmului-pilot în Republica Moldova este planificată pentru sfîrșitul anului 2015 cu antrenarea unei echipe locale deja stabilite. Produsul va fi filmat în întregime în 2016 în patru țări.

Scenariul pentru filmul „The Promise" este realizat în baza unei istorii adevărate de dragoste pe care regizorul norvegian a trăit-o în Republica Moldova și circa patru mii de e-mailuri personale. "The Promise" este partea finală a trilogiei "Stone Water Flame", primele două filme "The Temptress" și "The Wall" fiind în perioada de post-producție.

Istoria a început în 2009, cînd regizorul David Kinsella a venit la Chișinău pentru a reprezenta Institutul Norvegian de Film cu documentarul "O tragedie frumoasă", nominalizat de Cronograf la categoria Cel mai bun film. Anume atunci David a cunoscut tânăra jurnalistă din Moldova.

Relația lor a evoluat în dragoste necondiționată din partea bărbatului și promisiuni de a-i dărui iubitei sale o viață mai bună. Cu toate acestea, protagonistul s-a ales cu sufletul zdrobit de promisiuni neonorate, minciuni și infidelitate. Bărbatul descoperă o realitate în care dragostea este o slăbiciune, o armă folosită de cei dragi pentru a obține câștig, inclusiv financiar. Bunătatea și compătimirea l-au făcut vulnerabil în fața acestei relații. „Pot folosi bunătatea ta pentru nevoile mele personale!" – acesta s-a dovedit a fi principiul de viață vociferat al femeii pe care a iubit-o, o atitudine de altfel șocantă pentru David Kinsella.

Regizorul și-a dorit să analizeze relația care l-a afectat și o face în modul în care poate să o facă mai bine – prin film. El își dorește crearea unei povești reale combinate cu elemente de animație. Sentimentele lui David Kinsella în călătoria sa fără compromisuri de auto-descoperire le vom putea trăi prin efecte speciale – flashback-uri abstracte și secvențe suprarealiste. Totuși, vom obține și o perspectivă asupra lumii interioare a prietenei sale – raționamentul și sentimente adevărate.

Filmul va avea forma de „DREAM U mentary", prin care publicul are posibilitatea să urmărească gîndurile protagoniștilor, să le simtă emoțiile, și să găsească în final leacul pentru a putea crede și iubi din nou. Pelicula va promova un mesaj de auto-reflecție, acceptare și iertare.

David Kinsella Productions se află în prezent în perioada de post-producție a două proiecte cinematografice internaționale filmate în Coreea de Nord și California, care vor fi prezentate la nivel mondial în 2016. Mai multe detalii aflaţi la Alexandru Perciun, producător local +373 60 147 147 sau alex@perciun.com.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneşti, Speciile şi genurile cinematografiei, Filmul televizat, Cineaştii moldoveni, Personalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul «Cultura» al proiectului moldovenii.md.

Source: www.moldova.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.