Go to section: Cinema
14 december 2017, 17:00 Animated films views 10251
Opera ”Luceafărul” a fost animată în 3D (Video)
14 december 2017, 17:00 Animated films views 10251

Opera ”Luceafărul” a fost animată în 3D (Video)

Un tînăr pasionat de artă și film, originar din Moldova, dar care este stabilit de ceva vreme în Canada, a dat o nouă viață operei „Luceafărul" de Mihai Eminescu.

Ion Cebotari, din Nisporeni, a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, și anume a animat opera eminesciană în 3D. Tînărul spune că, practic, nu a dormit trei luni pentru a-şi vedea visul realizat.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decît o poezie. Am patruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri unice", a spus Ion Cebotari pentru albasat.md.

Source: noi.md

Keywords:

opera , desene animate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.