Go to section: Holidays and customs
05 april 2015, 16:34 Holidays and customs views 10338
Pe 6 mai va avea loc teleconferinţa multimedia cu tema:
05 april 2015, 16:34 Holidays and customs views 10338

Pe 6 mai va avea loc teleconferinţa multimedia cu tema: "Marele Război pentru Apărarea Patriei în contextul zilei de astăzi. Către Aniversarea de 70 ani a Marii Victorii"

În atenţia mass-media: pe data de 6 mai, la ora 13:00, va avea loc teleconferinţa multimedia Chișinău - Moscova - Astana - Erevan cu tema: "Marele Război pentru Apărarea Patriei în contextul zilei de astăzi. Către Aniversarea de 70 ani a Marii Victorii"

Pe data de 9 mai se va marca aniversarea de 70 de ani de la încheierea Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pentru majoritatea locuitorilor țărilor spaţiului post-sovietic, care în lupta împotriva fascismului au pierdut 27 de milioane de oameni, Ziua Victoriei este o sărbătoare sacră.

Despre contribuția generală a popoarelor URSS la Victoria asupra Germaniei naziste, memoria istorică și educația patriotică a tineretului, despre combaterea încercărilor de a falsifica istoria şi lupta împotriva glorificării susținătorilor fascismului – a trădătorilor Patriei şi a propriului popor vor vorbi experții, participanți la videoconferință.

De la Moscova participă:

- Vladimir Kiknadze, șeful Direcției Ştiințifice de Cercetări a Institutului Academiei Militare a Cartierului General al FA ale FR;

- Iurie Şvedov, colaborator științific principal la Institutul de Istorie Militară al Academiei Militare a Cartierului General al FA ale FR;

- Miroslav Morozov, colaborator științific principal la Institutul de Istorie Militară al Academiei Militare a Cartierului General al FA ale FR;

De la Erevan participă:

- Petros Petrosian, președintele Comitetului Veteranilor de Război și al Forţelor Armate ale Armeniei, participant la război și activist obștesc, colonel;

- Kliment Arutiunean, conducătorul grupului tematic "Istoria poporului armenesc" al Institutului de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Republicii Armenia, doctor în istorie.

De la Chișinău participă:

- Nicolai Guțul, președintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Slavilor „Vece", autor al cărților ştiinţifice despre Marele Război pentru Apărarea Patriei;

- Vladimir Buhenko, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, participant al operației Iași-Chișinău și la luptele pentru Berlin.

De la Astana participă:

- experți, jurnaliști.

Sînt invitați reprezentanții mass-media. Intrarea în baza permiselor de jurnalist.

Adresa Centrului de Presă: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 202, clădirea „Kentford", et.4, tel.: 022-35-81-41.

Source: newsmoldova.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
19 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Ivanovca a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.