Go to section: Holidays and customs
03 february 2013, 10:05 Holidays and customs views 7921
03 february 2013, 10:05 Holidays and customs views 7921

Festivalul "Mărţişor" a fost inaugurat la Chişinău

Cea de-a 47-ea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor" a fost inaugurată pe data de 1 martie la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" din Chişinău, informează MOLDPRES.

La eveniment au fost prezenţi Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, Premierul Vlad Filat, deputaţi în Parlament, membri ai Cabinetului de Miniştri, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău, alte oficialităţi.

Preşedintele Nicolae Timofti a menţionat la inaugurare că festivalul are loc în perioada 1-10 martie la Chişinău. Totodată, concerte vor avea loc şi în raioanele ţării.

Preşedintele Fondului Interstatal de Colaborare Umanitară a Statelor-membre ale CSI, Armen Sîmbatan, a menţionat că "sînteţi un popor care are un mare trecut şi va avea un mare viitor".

La inaugurarea festivalului au evoluat Corul Naţional de Cameră, Orchestra fraţilor Advahov, Orchestra Companiei "Teleradio-Moldova", precum şi interpreţi din Rusia, Ucraina şi R. Moldova, notează MOLDPRES.

Keywords:

Festival , muzica , concert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.