Go to section: Nature and tourism
13 june 2015, 15:00 Tourism in Moldova views 10776
Tezaurul din Inima Naturii (Video)
13 june 2015, 15:00 Tourism in Moldova views 10776

Tezaurul din Inima Naturii (Video)

Văzută cu inima, Moldova e o comoară. Hai cu noi să zburăm din nou de-a lungul și de-a latul țării și să descoperim frumusețea locurilor și-a istoriei noastre. Invaluita in mister, pitoreasca Saharna, seculara cascada de la Țâpova sau legendarul Orheiul Vechi sunt bucăți din tezaurul pe care ni l-au lăsat moștenire strămoșii și natura: deschide-ți sufletul și primește-l! Inima ta e ... Inima Moldovei!

Scurtă descriere a locaţiilor:

Mănăstirea Saharna este unul din cele mai vechi așezăminte monahale din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Raionul Rezina. Ansamblul monastic este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) și alta terestră (Sf. Treime).

Cascada de la Țâpova

Dintre cele patru cascade mari ale rezervaţiei naturale, cea mai depărtată cascadă, ce se află în partea de nord a defileului, reprezintă nu numai un monument al naturii, dar şi a istoriei, ce păstrează numeroase urme ale activităţii umane. Fiind cea mai îndepărtată cascadă şi cea mai greu accesibilă, este şi cea mai frumoasă. Numai cei mai curajoşi dintre turişti se încumetă s-o viziteze.

Orheiul Vechi

Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Orheiul Vechi este cea mai importantă atracție turistică din Moldova: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.

Keywords:

Moldova , turism , istoria , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.