Go to section: Nature and tourism
08 july 2015, 15:21 Water resources views 10609
Dezastru ecologic în apa râului Bâc (Video)
08 july 2015, 15:21 Water resources views 10609

Dezastru ecologic în apa râului Bâc (Video)

Starea râului Bâc s-a agravat în ultimii ani. Datele Agenției Ecologice din Chișinău, obținute în urma analizei probelor prelevate din apă, arată că normele indicilor de bază sunt depășite de cel puțin 40 de ori.

Ecologiștii au mai constatat că în râu nu mai există oxigen. În aceste condiții, ei spun că Bâcul poate fi declarat dezastru ecologic.

Totodată, medicii igieniști menționează că deși apa din râul Bâc nu este utilizată direct în alimentație, o mare parte din oamenii care locuiesc în preajmă își irigă terenurile sau adapă animalele.

Consumul legumelor udate cu apa poluată reprezintă pericol pentru sănătate.

Source: www.publika.md

Keywords:

ecologie , Moldova , riuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.