Go to section: Nature and tourism
28 november 2015, 12:20 Nature and tourism views 6378
În nordul Moldovei e plină iarnă (Video)
28 november 2015, 12:20 Nature and tourism views 6378

În nordul Moldovei e plină iarnă (Video)

În nordul Moldovei e plină iarnă. Primele ninsori au dat şi primele bătăi de cap drumarilor şi şoferilor. La Soroca, au apărut şi primele dificultăţi de deplasare. Mai greu s-a circulat pe porţiunea de drum de la intrarea în localitate, astfel că drumarii şi-au concentrat atenţia pe arterele principale pentru a împrăştia material antiderapant, relatează Mesager.

În cazul în care zăpada va continua să cadă vor apărea primele probleme pe motiv că contul Întreprinderii „Drumuri Soroca" indică minus șase milioane de lei.

„Material antiderapant ne ajunge pe 4-5 zile. Pe trasee şi pe acostamente este pus material. Avem distribuitoare care lucrează. Avem tehnică proprie", susține Vitalie Morari, director SA „Drumuri Soroca".

Deocamdată, întreprinderea dispune de circa 200 tone de sare și material antiderapant.

Source: www.trm.md

Keywords:

ninsori , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.