Go to section: Nature and tourism
20 december 2016, 10:40 Reservoir views 7180
Au fost finalizate lucrările de fortificare a barajului lacului Ghidighici
20 december 2016, 10:40 Reservoir views 7180

Au fost finalizate lucrările de fortificare a barajului lacului Ghidighici

Lucrările la fortificare a barajului lacului de acumulare Ghidighici, care au durat aproximativ un an, au fost finalizate. Ministerul Mediului menţionează că după efectuarea lucrărilor de fortificare, cu o întreţinere corespunzătoare, durata de exploatare, viaţa barajului a fost prelungită cu încă cel puţin 50 de ani, fiind sporit şi gradul de protecţie contra inundaţiilor.

Lucrările de îmbunătăţire a funcţionării canalului au fost realizate cu ajutorul scafandrilor care au curăţat de nămol şi sectorul alăturat intrării în camera vanelor. Canalul de evacuare a fost lărgit şi adîncit.

Lacul de acumulare Ghidighici este proprietate publică a statului şi se află în gestiunea Agenţiei „Apele Moldovei", subordonată Ministerului Mediului. Barajul a fost construit în anul 1962. Conform evaluării efectuate anterior, fără efectuarea unor lucrări de reparaţie urgente, ar fi existat un pericol iminent de inundaţii, care puteau afecta municipiul Chişinău.

Proiectul de fortificare a barajului a avut un buget de 3,3 milioane de lei.

Source: deschide.md

Keywords:

Ghidighici , lacuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.