Go to section: Nature and tourism
06 june 2018, 14:10 Nature and tourism views 8959
O nouă cursă Chișinău - Minsk a fost lansată
06 june 2018, 14:10 Nature and tourism views 8959

O nouă cursă Chișinău - Minsk a fost lansată

O nouă cursă Chișinău - Minsk a fost lansată la Autogara de Nord. Ideea de a relua călătoriile directe spre Belarus a venit după mai multe solicitări din partea pasagerilor.

Mulţi pasageri spun că pînă acum pierdeau mai mult timp pe drum, deoarece cursele nu erau directe.

"Eu plec din motivul pentru că e direct din Chișinău la Minsk. Și este mai comod, mai convenabil, pentru noi cu mult e mai ușor."

"În prezent, ca să ajungi din Chișinău la Minsk este practic imposibil. Trebuie să mergi cu autocarul pînă în Odesa și de acolo cu avionul", a spus directorul executiv al Autogării de Nord, Liubovi Lagovskaia.

"Sperăm că această cursă va fi foarte profitabilă", a spus administratorul de curse, Vadim Popa.

Inițiativa de a relansa cursa Chișinău - Minsk îi aparține Ministerului Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Ambasada Republicii Belarus.

"Cred că beneficiul acestei curse va fi resimțit atît de cetățenii de rînd, cît și de oamenii de afaceri și turiști. Va fi un imbold pentru dezvoltarea economiei", a declarat ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc.

"Noi avem o colaborare economică destul de consistentă, de asemenea sîntem în negocieri avansate pe liberalizarea transportului rutier de mărfuri", a declarat secretarul de stat la Ministerului Economiei și Infrastucturii, Sergiu Bucătaru.

Cursa Chișinău - Minsk va fi operată în fiecare zi de marți și vineri, la ora 17:30, iar costul unui bilet este de 1.200 de lei.

Source: publika.md

Keywords:

turism , Cursă , Belarus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.