Go to section: Nature and tourism
16 july 2018, 15:10 Nature and tourism views 2770
În Rusia au început să fie percepute taxe de stațiune
16 july 2018, 15:10 Nature and tourism views 2770

În Rusia au început să fie percepute taxe de stațiune

Hoteluri, sanatorii și pensiuni din cinci municipii de pe teritoriul regiunii Krasnodar au început,de luni, să perceapă taxa de stațiune de la turiști - 10 ruble de persoană pe zi, a comunicat pentru jurnalişti guvernatorul Veniamin Kondratiev.

"Pentru oaspeți, taxa este de 10 ruble pe zi - în acest an am stabilit plata minimă. Aceasta va fi percepută direct în pensiuni, hoteluri și sanatorii", a spus șeful regiunii. Kondratiev a reamintit că locuitorii din Kuban nu vor achita taxa de staţiune.

"În plus, de această taxă au fost scutite 19 categorii preferențiale de cetățeni: săracii, persoanele cu dizabilități, participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei, veterani ai operațiunilor militare", a adăugat el. Fondurile strînse de la turiști, în totalitate, vor fi trimise bugetelor municipalităților, a spus Kondratiev. Cheltuielile-țintă vor fi monitorizate de Fondul pentru Dezvoltarea Infrastructurii Stațiunilor Balneare, creat în regiune, precum și de Consiliul Public de pe lîngă acest Fond.

"Banii adunaţi vor fi transferați integral municipalităților, de unde au fost colectaţi. Aș dori să subliniez că taxa de stațiune va rezolva problemele din industria stațiunilor balneare, de aceea fondurile vor fi utilizate numai pentru dezvoltarea infrastructurii turistice: amenajarea parcurilor și a scuarurilor, a plajelor, plantarea noilor spaţii verzi.

Orașele și raioanele stațiunii pregătesc, de asemenea, propunerile lor pentru folosirea eficientă a fondurilor", a declarat guvernatorul. Venitul din taxele de staţiune preconizat pentru anul 2018 va constitui, conform estimărilor, 70 de milioane de ruble. "Aceasta este, bineînțeles, o sumă mică, dar şi aceasta va ajuta la menţinerea stațiunilor în stare bună. Începem experimentul numai de la mijlocul verii. În anul următor vor fi de două ori mai multe venituri", a subliniat șeful regiunii.

Source: interfax.ru

Keywords:

taxa , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
683 locuitori

Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.