Go to section: Nature and tourism
20 march 2019, 11:25 Nature and tourism views 11725
Moldova și Rusia vor crea o Alianță turistică (Foto)
20 march 2019, 11:25 Nature and tourism views 11725

Moldova și Rusia vor crea o Alianță turistică (Foto)

Reprezentanții sectorului turistic din Moldova și Rusia vor crea o Alianță turistică pentru a spori interesul cetățenilor din Federația Rusă pentru țara noastră.

Despre aceasta a anunțat președintele Moldovei, Igor Dodon, menționînd că această decizie a fost luată în urma rezultatelor participării reprezentanților sectorului de profil din Moldova la Expoziția Internațională de Turism "Intourmarket", care a avut loc în perioada 9-11 martie la Moscova.

Șeful statului a mulțumit partenerilor din cadrul organizației obşteşti „Delovaia Rossia" pentru sprijinul acordat expozanților moldoveni. El a salutat faptul că au fost puse în aplicare acordurile de cooperare încheiate în 2018 între „Delovaia Rossia" și Consiliul Economic de pe lîngă Președintelui RM.

Igor Dodon a remarcat că Moldova are un potențial turistic mare, dar, din păcate, încă foarte puţin valorificat, iar direcția rusească pare a fi una foarte promițătoare.

Potrivit acestuia, Georgia, de exemplu, a obținut rezultate semnificative: în 2018, această ţară a fost vizitată de 1,3 mln. de cetățeni ruși, în timp ce numai 235 de mii au vizitat Moldova. În același timp, veniturile Georgiei din turism s-au ridicat la 3 mlrd. de dolari, iar pentru anul 2025 această țară preconizează să obţină 6,6 miliarde de dolari.

Șeful statului a reamintit că acum un an și jumătate, la invitația noastră, peste 40 de reprezentanți ai afacerilor turistice ruse au vizitat Moldova. „Astăzi avem deja planuri și proiecte comune, iar Preşedinţia va oferi tot sprijinul necesar implementării lor", a declarat Igor Dodon.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , turism , alianta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.