Go to section: Nature and tourism
23 april 2019, 11:00 Nature and tourism views 12898
Moldova, amenințată de un nor de praf saharian
23 april 2019, 11:00 Nature and tourism views 12898

Moldova, amenințată de un nor de praf saharian

Un nor de praf saharian "foarte dens" a lovit zilele acestea Europa, urmînd să ajungă în perioada următoare pînă în Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Moldova și Ucraina, informează site-ul de specialitate Severe Weather Europe.

Duminică, norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Franța, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei.

Luni, norul gros de praf a fost împins de vînt spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să atingă atît Marea Britanie și Irlanda, cît și sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică și Balcanii de Vest. Potrivit presupunerilor realizate de meteorologii de la Universitatea din Atena și prezentate de Severe Weather Europe, fenomenul meteorologic va persista cel mai probabil alte cîteva zile, simulările indicînd praf dens deasupra Marii Britanii și Irlanda marți și miercuri.

Norul de praf ar urma să se deplaseze apoi spre nord-est și est, pînă în Polonia, Moldova și Ucraina, atingînd inclusiv Turcia și Cipru pînă miercuri.

Tot miercuri, acesta ar urma să acopere și mare parte din țara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul și centrul.

Source: publika.md

Keywords:

meteorologi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.