Go to section: Nature and tourism
08 january 2019, 11:58 Nature and tourism views 3424
Mai multe zone cu vegetaţie pot arde în orice clipă
08 january 2019, 11:58 Nature and tourism views 3424

Mai multe zone cu vegetaţie pot arde în orice clipă

Odată cu emiterea codului galben de pericol excepțional de incendii, pompierii avertizează populaţia să fie cît mai atentă.

Mai exact, salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de umiditate redusă. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndemnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii sînt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora.

Mai mult, persoanele care aleg să se odihnească în spații de agrement sau zone forestiere sînt rugate să stingă complet rugurile şi mangalurile.

În caz de situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 112.

Source: noi.md

Keywords:

incendiu , plante

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.