Go to section: Nature and tourism
11 september 2019, 11:00 Nature and tourism views 3478
Problema ecologică de la Strășeni a atins cote alarmante (Video)
11 september 2019, 11:00 Nature and tourism views 3478

Problema ecologică de la Strășeni a atins cote alarmante (Video)

Catastrofa de la Strășeni nu este un subiect nou pentru ecologiști. Problema o reprezintă apele reziduale care se scurg în mediul ambiant.

Problema ecologică a atins cote alarmante din cauză că tronsonul de evacuare a apelor reziduale este complet nefuncțional, iar reziduurile sînt deversate direct pe cîmpuri, ceva concret, cu excepția "activității de hîrtie", autoritățile nu întreprind.

,,În contextul situației grave din municipiul Chișinău unde impuritățile sînt aruncate în rîul Bîc, am dori să menționăm că aceeași situație este și la Strășeni și la Anenii Noi , la fel și la Soroca - unde impuritățile sînt aruncate în rîul Nistru. De mai multe ori am scris plîngeri, scrisori, atît la Minister cît și la Primărie, și nu doar, însă nu avem încă nici o schimbare. La Strășeni impuritățile sînt aruncate în rîul Bîc, apoi ajung în lacul de acumulare Ghidighici. Această problemă la fel este prioritară. Această problemă este primordială pe siteul Primăriei Strășeni, precum și reabilitatea acestei infrastructuri, pe 2 februarie 2018 ", a declarat președintele Ecodava, Sergiu Sîrbu.

Președintele Ecodava spune că potrivit informațiilor de pe siteul Primăriei Strășeni, au fost alocate 16,5 milioane de euro pentru construirea unei aducțiuni Chișinău-Strășeni-Călărași.

,,La ziua de azi proiectul nu a fost elaborat. La întîlnirea cu primarul Valentina Casian, mi-a spus că încă se așteaptă alocări de bani. De ce oare aceste proiecte se întind așa mult timp? Ce trebuie de făcut ca autoritățile publice să rezolve această problemă?", se întreabă Sergiu Sîrbu spunînd că ecologia nu poate aștepta.

Source: noi.md

Keywords:

ecologie , Ecodava , Străşeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.