Go to section: Nature and tourism
12 april 2021, 11:00 Nature and tourism views 3461
Săptămîna viitoare, spun meteorologii, ne putem aștepta la ninsori
12 april 2021, 11:00 Nature and tourism views 3461

Săptămîna viitoare, spun meteorologii, ne putem aștepta la ninsori

Sfârșitul de săptămînă ne aduce alte valori maxime ridicate pentru această perioadă a anului, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care mai precizează că weekend-ul va debuta cu vreme instabilă n4.md

Mai exact, potrivit sinopticienilor, mâine, cerul va fi în cea mai mare parte a zilei înnorat, respectiv precipitațiile s-ar putea să cadă pe arii restrînse. Totodată, în zonele joase, se va forma ceață, iar vîntul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Ce ține de valorile termice, sâmbătă, la Nord, acestea vor urca până la +4 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +5 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +6 grade.

În schimb, noaptea va fi un pic mai rece, cu valori termice care vor oscila între -3 și +1 grad Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, duminică, ar urma să scăpăm de ploile de scurtă durată, dar nu pentru mult timp. Or, mai anunță meteorologii, precipitațiile vor reapărea, începînd cu săptămîna viitoare, când s-ar putea să cadă și primii fulgi de nea din această iarnă, ținînd cont regiunea de sud-est a Europei se va afla sub influența unui ciclon puternic, care va aduce precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare abundentă, vînt sporit și înghețuri noaptea și ziua.

Source: noi.md

Keywords:

meteo , prognoza , ninsori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.