Go to section: Nature and tourism
25 january 2022, 17:00 Nature and tourism views 2151
Avertizare: gheața subțire prezintă pericol pentru viață
25 january 2022, 17:00 Nature and tourism views 2151

Avertizare: gheața subțire prezintă pericol pentru viață

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 25 – 31 ianuarie, în rîurile și bazinele de apă din ţară va continua procesul de formare a gheţii.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația despre pericolul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, mai ales în perioada rece a anului, cînd temperaturile oscilează între minus și plus.

Pentru ca aflarea pe gheața lacurilor și a rîurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv, iar grosimea stratului de gheață trebuie să fie de 8-10 cm.

În acest sens, salavtoii îndeamnă pescarii să evite pescuitul la copcă sau mersul pe gheață. O atenție sporită trebuie să fie acordată minorilor. Maturii sînt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice și pe podul de gheață. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2022, două persoane au fost salvate de salvatorii stațiilor de salvare din țară în urma prăbușirii acestora sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.