Go to section: Nature and tourism
21 may 2022, 09:30 Nature and tourism views 2394
Ecodava încurajează curățarea arborilor pentru a evita tragediile
Photo: antonovsad.ru
21 may 2022, 09:30 Nature and tourism views 2394

Ecodava încurajează curățarea arborilor pentru a evita tragediile

Fundația Ecodava regretă cele întîmplate în parcul Alunelul din capitală, unde un copil a decedat, după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla.

Într-un interviu pentru Noi.md, președintele fundației Ecodava, Dumitru Roibu, a îndemnat municipalitatea să curețe copacii periodic, pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. Chiar și așa, spune Roibu, ar trebui să se facă o diferență clară între lucrări profilactice și defrișări abuzive.

„Noi salutăm intenția autorităților de a curăța copacii din municipiul Chișinău și credem că astea sînt niște acțiuni binevenite. Profilaxia ar evita pe viitor asemenea cazuri, dar totodată atragem atenția autorităților asupra faptului că în acest domeniu se comit abuzuri, inclusiv în cazul defrișărilor brazilor pe strada Dimo, din decembrie 2021. Noi solicităm autorităților să fie precaute și să-și îndeplinească atribuțiile cu maximă seriozitate și să evite defrișările nu doar ilegale, dar și abuzive. S-a întîmplat o tragedie, dar rezultatul nu trebuie să fie unul exagerat, ci unul controlat, conform rigorilor și să se țină cont și de aspectul estetic”, a declarat președintele fundației Ecodava.

Amintim că, o bucată dintr-un copac a căzut peste un copil de doi ani. Cazul s-a întîmplat la 14 mai în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Traumele s-au dovedit incompatibile cu viața. Fetița strivită de copac a decedat la spital.

Zilele trecute, vîntul a doborît la pămînt și alți arbori în capitală. De exemplu, ieri, un copac s-a prăbușit pe strada Vasile Alecsandri din capitală, avariind cîteva mașini parcate în zonă.

 

 

Source: noi.md

Keywords:

Ecodava , indemn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.