Go to section: Nature and tourism
23 january 2023, 16:00 Nature and tourism views 1923
Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava
23 january 2023, 16:00 Nature and tourism views 1923

Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava

Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu pădurile distruse și lăsate pustii. Cel mai recent caz este cel înregistrat pe traseul Colonița-Tohatin, unde practic toți copacii au fost doborîți la pămînt.

În acest context, fundația ECODAVA a comunicat că este profund indignată de defrișările ample care au loc pe întreg teritoriul țării, primind astfel semnale din mai multe raioane, inclusiv în raza municipiului Chișinău.

„Înțelegem că cu acordul administrației centrale, această catastrofă are proporții greu de imaginat. Considerăm că utilizarea pădurilor drept monedă de schimb în această criză energetică, cînd cu toții plătim un preț exagerat de mare pentru gaze naturale și energie electrică, mai trebuie și să defrișăm pădurile cu un ritm galopant, ceea ce ne provoacă riscuri auxiliare iminente”, a declarat președintele Ecodava, Dumitru Roibu.

Ecodava face apel către Moldsilva și Ministerul Mediului al Republicii Moldova să înceteze „această crimă ecologică națională și să recurgă la acțiuni și planuri rezonabile privind aprovizionarea cetățenilor cu resurse energetice”.

Source: noi.md

Keywords:

paduri , Ecodava

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.