Go to section: Nature and tourism
07 november 2013, 11:30 Nature and tourism views 6154
07 november 2013, 11:30 Nature and tourism views 6154

În Moldova va fi creat primul Parc Naţional


Foto: moldovenii.md

Deputaţii au aprobat miercuri, 10 iulie, în prima lectură, modificarea Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat, care prevede crearea primului parc naţional din Republica Moldova - Parcul Naţional Orhei.

Drept arie pilot pentru acesta a fost selectată zona "Codrilor Orheiului". Parcul Național Orhei va avea o suprafață de peste 33 mii hectare și va cuprinde terenuri din raionul Orhei, Strășeni, Călărași și Criuleni.

Parcul va beneficia de un regim special de ocrotire şi conservare, pentru că pe teritoriul acestuia există specii de plante şi animale sălbatice, elemente şi formaţiuni cu valoare ecologică, ştiinţifică şi culturală deosebită.

Republica Moldova este unicul stat din Europa care nu are un parc național.

Sursa: trm.md

Keywords:

natura , parc , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.