|
Un nou restaurant moldovenesc în inima New Yorkului (Foto)
Un nou restaurant cu specific moldovenesc și-a găsit locul la New York. Fondatorii acestuia sînt o familie de imigranți din Moldova care și-au realizat visul peste hotarele țării.
Restaurantul se numește „Boon" și este deja al patrulea cu specific moldovenesc deschis de moldoveni pe coasta de est a SUA.
Pentru că își doreau un locșor unde să se simtă ca acasă, au decis deschiderea acestui restaurant: „Un restaurant în care poți să vorbești în limba maternă cu încredere și să fii sigur că cineva o să-ți răspundă și o să te înțeleagă. E locul unde găsești oameni ce au copilărit pe aceleași dealuri și înțeleg ce înseamnă o horă adevărată. În plus, sperăm să le găsim o ocupație și părinților noștri, pe care îi dorim aproape", spune una dintre fondatoarele localului, Sorina.
„Cuvîntul «bun» stă la temelia multor cuvinte, încît ne-a atras imediat atenția. O zi bună, lume bună, mîncare bună, foarte multe chestii «bune» ne înconjoară. Așa că am făcut un brainstorming, încercînd să decidem ce denumire ar fi eventual un fel de joacă, un motiv pentru discuții și întrebări. În limba engleză, «boon» înseamnă «binecuvîntare» sau «ceva trimis de Dumnezeu»", a adăugat Sorina.
În meniul restaurantului se regăsesc, desigur, bucate tradiționale moldovenești: mămăliguță, zeamă, ciorbă de burtă, ceafă de porc, mici. La fel, sînt bucate precum salata „Tuna tartare", „Împărătească", salata cu creveți „Dunărea", salata din limbă „Mănăstirea", platoul asortat „Darurile Moldovei", peștele afumat, pîrjoale „Tiraspol", frigăruii „Carpați", prune uscate umplute cu nuci. Proprietarii localului se laudă și cu prețuri destul de accesibile.
Restaurantul este amenajat cu elemente tradiționale moldovenești, unde s-au regăsit atît eroi din povești – Făt-Frumos și Ileana Cosînzeana, ce joacă o nuntă chiar la intrare în local, – cît și elemente populare. Pînă și uniformele chelnerilor se încadrează în designul restaurantului. La plasmele instalate în interiorul localului rulează imagini cu Moldova.
Capacitatea restaurantului este de 100 de locuri.
Totodată, reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.
Source:
- Паскару: «Граждане переживают, чтобы выборы не превратились в «спортлото»
- YMCA открывает новый проект в Молдове ©
- МИД: Подтверждена смерть гражданина Молдовы в результате теракта в "Крокус Сити Холле"
- В России отметили "Мэрцишор" в надежде наладить отношения между странами
- Теодор Кырнац – о голосовании по почте: Либо для всех, либо ни для кого
- Косметическая продукция Viorica – одна из самых лучших на выставке Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024…
- Пpямо сейчaс в нaших домaх paзвоpaчивaется молчaливaя тpaгедия
- Доисторические растения сохранились на вулкане Килиманджаро
- Как из 8000 продовольственных лесов выросла Великая зелёная стена Африки! (+Видео)
- Вавилонская карта мира (+Фото)
- Бестопливный генератор Джона Серла — энергия 3 тысячелетия (+Видео)
- Спасенный мужчиной лебеденок вернулся к нему через три месяца (+Фото)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1602
- Populația:
- 549 locuitori
Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.
Comments
(0)