03 january 2012, 14:05 Moldovan Diaspora views 8093
03 january 2012, 14:05 Moldovan Diaspora views 8093

Mită pentru pașaport românesc

În România au loc verificări în rîndul angajaților serviciilor de pașapoarte, Oficiul Român pentru Imigrări şi Autoritatea pentru Cetăţenie, după ce a fost descoperită o schemă frauduloasă de eliberare a actelor contra mită pentru locuitorii din Republica Moldova. Organele de ordine au reținut deja cîteva zeci de persoane suspectate de implicare în această schemă.

În ziua de miercuri și în dimineața zilei de joi s-au efectuat percheziţii la 32 de adrese din diverse localități din România cu scopul de a găsi dovezi de activităţi ilegale. La efectuarea acestora la București, Chitila și Otopeni au participat și ofițerii Serviciului Român de Informaţii și ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

În cadrul verificărilor au fost deschise dosare în privința a 36 de persoane, care contra unor sume de bani acordau în mod ilegal cetățenie română pentru moldoveni. Sumele oferite drept mită variau între 500 și 1 mie de euro.

Direcţia Anticorupţie presupune că în această schema au fost implicate circa 50 de persoane.

 

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.