Ziua naţională a familiei la Baraboi

Sărbătoarea Ziua naţională a familiei, care a avut loc  în Casa de cultură din Baraboi a adunat spectatori de diferite vîrste. Ea a fost organizată de Viorica Ionesii, asistent social în  localitatea nominalizată, fiind susţinută de colectivul Casei de cultură.

La măsura solemnă nu a fost trecută cu vederea şi asistenţa parentală profesionistă, care activează în localitatea Baraboi cu succes. Un loc de cinste a fost oferit la ziua naţională a familiei celor  două cupluri Alexandru şi Eugenia Panţîr şi Vasile şi Parascovia Spînu, care îşi sărbătoresc anul acesta nunta de aur. Înfruntînd greutăţile şi bucuriile vieţii au crescut şi educat cîte doi copii, au muncit ca să fie în rînd cu lumea Se bucură şi de nepoţi, care vor fi un suport de nădejde la bărtîneţe.

La solemnitatea, consacrată Zilei familiei, cuplurile jubiliare au povestit cum au făcut cunoştinţă, cum flăcăii au cerut domnişoarele în căsătorie, cum au jucat nunta, ce cadouri le-au fost oferite pe acele timpuri etc. Şi acum soţii, ajunşi, la o vîrstă onorabilă, de asemena, sînt veseli şi le place gluma. Primarul Andrei Ţurcan, prezent la măsura solemnă, a felicitat omagiaţii, urîndu-le sănătate, bunăstare şi le-a înmînat Diplome de onoare şi cadouri.

Sărbătoarea Ziua familiei este celebrată în Republica Moldova al patrulea an, la Baraboi ea este marcată al doilea an, avînd drept scop promovarea în tinerele familii a toleranţei, dragostei şi responsabilității.

 

 

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.