22 may 2012, 09:33 Moldovan Diaspora views 6059
22 may 2012, 09:33 Moldovan Diaspora views 6059

La Chilia a avut loc concursul "Miss Basarabia 2012"

Regiunea Odessa nu dă uitării istoria plaiului natal. Basarabia multinaţională, care a făcut cîndva parte din teritoriul Moldovei, îşi păstrează şi pînă astăzi coloritul unic. Pentru păstrarea şi renaşterea culturii din regiune, administraţia locală a organizat o sărbătoare inedită şi informativă, cu participarea ansamblurilor de dans care reprezintă acest plai multietnic. La eveniment au fost interpretate cîntece incendiare în limbile moldovenească, ucraineană, bulgară, rusă şi găgăuză.

Finalul concursului regional de frumuseţe şi talent "Miss Basarabia 2012", în care au concurat cîştigătoarele etapelor de selecţionare din raioanele Arciz, Bolgrad, Chilia, Sărata, Tarutino şi Tatarbunar (regiunea Odessa), s-a desfăşurat pe 31 martie în satul Plahteevca (raionul Sărata).

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.