26 may 2012, 09:50 Moldovan Diaspora views 8706
26 may 2012, 09:50 Moldovan Diaspora views 8706

Moldovenii vor obţine mai uşor vize pentru a călători în Australia

Din 1 iulie 2012, cetăţenii Republicii Moldova şi rezidenţii de pe teritoriul ţării vor beneficia de un regim facilitat de vize pentru a călători în Australia. Astfel, nu va mai fi necesar deplasarea cetăţenilor Republicii Moldova la Ambasada Australiei de la Moscova, precum şi prezentarea paşaportului solicitantului în procesul de eliberare a vizelor, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, cetăţenii interesaţi de obţinerea vizei de intrare în Australia vor avea dreptul să aplice on-line, expediind cererea şi copiile documentelor necesare la Ambasada Australiei la Moscova.

Ulterior, solicitanţii vor fi informaţi, de asemenea on-line, despre decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, care va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.

Potrivit noului aranjament, cetăţenii moldovenii şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării on-line parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic.

Acesta din urmă va putea fi accesat 24/24 ore la numărul de telefon +61 1300 368 126, sau la adresa electronică: eoc@immi.gov.au a Centrului de Operaţiuni de Intrare în Australia (Entry Operations Centre).

Informaţiile adiţionale despre pachetul de documente necesare pentru noua procedura simplificată de obţinere a vizelor pot fi vizualizate pe site-ul Ambasadei Australiei, începând cu 1 iulie curent.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.