09 november 2018, 11:47 Moldovan Diaspora views 10797
Moldovenii au readus «Bucuria» la Tula (Foto)
09 november 2018, 11:47 Moldovan Diaspora views 10797

Moldovenii au readus «Bucuria» la Tula (Foto)

Comunitatea moldovenilor din orașul Tula «Centrul moldovenesc» ai căror lideri sînt Oleg Șepteluți și Vasile Efros, orginari din Republica Moldova, au organizat festivalul cultural «Bucuria» consacrat sărbătorilor naționale de la finele lunii august și promovării valorilor culturale moldovenești în Federația Rusă.

La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului regiunii Tula și ai Dumei regionale, conducători și reprezentanți ai diasporelor din regiunea Tula, oaspeți și invitați.

În fața publicului au evoluat colective artistice ale diasporei modovenești din Tula și alte regiuni ale FR, precum și intrepreți și colective artistice ale altor diaspore din regiune. Cu un recital aparte a evoluat cunoscutul compozitor și interpret Victor Peleneagră.

Source: rusia.mfa.md

Keywords:

diaspora , Festival , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.