26 june 2012, 12:30 Moldovan Diaspora views 10849
26 june 2012, 12:30 Moldovan Diaspora views 10849

Soros: S-ar putea ajunge ca Europa să devină un imperiu german


Foto: libertatea.ro 

Unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri de pe glob, George Soros,  atrage atenţia asupra problemelor economice existente pe Bătrînul Continent, explicînd că dezvoltarea acestora poate duce la crearea unui "imperiu german" în Europa.

"Chiar dacă reuşeşti să eviţi acel accident similar cu ce s-a întâmplat în 2008, cu falimentul Lehman Brothers - să spunem că eviţi asta - Eurosistemul care ar rezulta ar perpetua divergenţele dintre creditori şi debitori şi ar crea o Europă foarte, foarte diferită de societatea deschisă care a capturat imaginaţiile oamenilor şi a condus la crearea Uniunii Europene. Ar transforma-o într-un sistem ierarhic, unde diviziunile dintre creditori şi debitori ar deveni permanente şi, în loc de un grup de ţări dintre care niciuna nu domină, s-ar ajunge ca Germania să se afle într-o poziţie de dominaţie permanentă, un fel de imperiu german, în timp ce statele de la periferie ar deveni zone aflate permanent în depresiune", a declarat miliardarul George Soros într-un interviu pentru Bloomberg Television.

Soros recomandă UE să înfiinţeze un fond care să cumpere obligaţiuni emise de Italia şi Spania şi avertizează că moneda euro s-ar putea prăbuşi dacă liderii europeni nu vor reuşi, la summit-ul de la sfîrşitul acestei săptămîni, să convină "măsuri drastice" pentru soluţionarea crizei.

Reputatul investitor crede că zona euro ar trebui să creeze o Autoritate fiscală europeană capabilă să cumpere obligaţiuni de stat, cu condiţia ca Italia şi Spania să implementeze măsuri fiscale realiste, a afirmat Soros la Londra.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.