14 june 2019, 12:00 Moldovan Diaspora views 5312
Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern
14 june 2019, 12:00 Moldovan Diaspora views 5312

Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern

Un grup de moldoveni stabiliți în Italia au ieșit în stradă și și-au arătat susţinerea faţă de Guvernul învestit în frunte cu Maia Sandu.

În acest sens, printr-o declarație comună, diaspora a salutat noul Guvern învestit și începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

„SALUTĂM începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a și adoptarea actelor legislative și hotărârilor parlamentare în vederea dezoligarhizării și readucerii statului Republica Moldova în albia constituționalității;

SUSȚINEM Guvernul Sandu și Programul său de activitate privind instaurarea legalității și ordinii în societate, ridicarea reală a bunăstării poporului și integrarea republicii în familia statelor civilizate;

CONDAMNĂM tentativa regimului oligarhic de a săvârși o lovitură de stat și cerem curmarea imediată a uzurpării puterii de stat care constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului;

ÎNDEMNĂM magistrații Curții Constituționale să-și revizuiască propria Decizie din 7 iunie 2019, precum și deciziile corespunzătoare din 8 și 9 iunie 2019, care servesc drept temei pentru uzurparea puterii de stat de către regimul oligarhic", se arată în textul declaraţiei.

Source: unimedia.info

Keywords:

diaspora , Italia , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.