27 november 2019, 11:00 Moldovan Diaspora views 4239
Moldova a lărgit rețeaua consulară în străinătate (Foto)
27 november 2019, 11:00 Moldovan Diaspora views 4239

Moldova a lărgit rețeaua consulară în străinătate (Foto)

Ambasada Republici Moldova în Republica Croația a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova la Zagreb.

La eveniment au luat parte membri ai Guvernului, ai Parlamentului, reprezentanți ai administrației publice municipale, ai corpului diplomatic și consular, precum și exponenți ai mediului academic și de afaceri din Republica Croația.

În cadrul ceremoniei, participanților li s-au adresat cu mesaje de salut și apreciere Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația domnul Oleg Țulea, Secretarul de stat pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, doamna Zdravka Bušić și Consulul onorific al Republicii Moldova la Zagreb, domnul Damijan Krivić.

Secretarul de stat pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, a reiterat că cele două consulate onorifice ale Republicii Moldova în Republica Croația oferă o platformă favorabilă dezvoltării relațiilor dintre cele două țări, în particular a schimburilor comerciale.

Consulatul onorific al Republicii Moldova la Zagreb este al doilea post consular deschis în această țară, după ce la începutul lunii noiembrie curent, a fost inaugurat un post similar la Varaždin.

Lista consulatelor onorifice poate vi vizualizată AICI.

Source: viza.md

Keywords:

consulat , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.