19 march 2020, 12:00 Moldovan Diaspora views 4353
Moldoveni, blocați de trei zile la hotarele dintre Austria și Ungaria
19 march 2020, 12:00 Moldovan Diaspora views 4353

Moldoveni, blocați de trei zile la hotarele dintre Austria și Ungaria

Un grup de peste 50 de moldoveni ar fi blocați, de trei zile, între hotarele dintre Austria și Ungaria. La adresa redacției UNIMEDIA a fost expediat un videoclip în care aceștia solicită ajutor de la autoritățile Republicii Moldova.

„Ne aflăm la vama Nickelsdorf, între Austria și Ungaria. Un grup de cetățeni în mărime de peste 50 de oameni sînt blocați în vamă. Merg tranzit acasă și nu li se permite să meargă către Moldova", a declarat unul dintre cetățenii moldoveni aflați în dificultate.

Aceștia au rugat autoritățile să ia măsuri pentru a debloca situația, întrucît aceștia ar sta de trei zile acolo și nimeni nu a luat pînă acum nicio măsură, spun ei.

„Au fost adresări către ambasadă și tot ne poartă cu promisiunile că azi mîine poate se va face ceva. Din păcate, astăzi stăm pe loc. Vă rog, luați măsuri."

Solicitat de unimedia și citat e noi.md, purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe și al Integrării Europene, a declarat că Ambasadele Republicii Moldova de la Viena și Budapesta au fost contactate astăzi de către cetățenii aflați la granița austro-ungară. Au fost făcute demersurile oficiale către autoritățile maghiare. Misiunile sînt în contact cu cetățenii. Se așteaptă intervenții la nivel mai înalt pe parcursul zilei de mîine".

Amintim că ieri, un grup de peste 70 de cetățeni moldovei au fost lăsați să traverseze hotarele dintre Rusia și Ucraina. Revenirea acestora acasă a fost posibilă cu implicarea diplomaților moldoveni de la Kiev.

Menționăm că autoritățile moldovenești au prevăzut faptul că, în contextul pandemiei globale de Covid-19, mai mulți cetățeni s-ar putea trezi blocați în țări străine și le-a recomandat să apeleze la cel mai apropiat consulat al țării noastre pentru a primi ajutor calificat.

Source: unimedia.info

Keywords:

diaspora , Austria , Ungaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.