31 march 2020, 16:15 Moldovan Diaspora views 2600
Anunț important pentru moldovenii care au depășit termenul de ședere în UE
31 march 2020, 16:15 Moldovan Diaspora views 2600

Anunț important pentru moldovenii care au depășit termenul de ședere în UE

Comisia Europeană a publicat comunicarea cu privire la aplicarea mai uniformă de către statele membre ale UE a măsurilor de restricționare a accesului în UE a cetățenilor statelor terțe pentru limitarea răspîndirii virusului COVID-19.

În mod special, în cazul cetățenilor țărilor care beneficiază de regim fără vize cu UE și care au depășit perioada de ședere legală în Spațiul Schengen (90 zile cumulate în decurs de 6 luni) din cauza restricțiilor impuse, Comisia Europeană recomandă statelor membre ale UE să acorde acestor cetățeni vize naționale de lungă durată sau permise de ședere temporare.

La fel, Comisia Europeană recomandă neaplicarea sancțiunilor și altor penalități administrative pentru astfel de cazuri, precum și neluarea în considerare a cazurilor respective la examinarea viitoarelor solicitări de vize.

Cetățenii moldoveni, aflați în situația de depășire a termenului de ședere legală în Spațiul Schengen din cauza restricțiilor impuse în contextul virusului COVID-19, ar putea face referință la soluțiile respective în calitate de argument în timpul contactelor cu autoritățile migraționale a statului din Spațiului Schengen în care se află (textul integral al comunicării poate fi accesat AICI).

 

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , spațiul Schengen , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.