04 march 2020, 10:30 Moldovan Diaspora views 4189
Unii cetățeni care se întorc din străinătate folosesc pastile pentru a ascunde că au febră
04 march 2020, 10:30 Moldovan Diaspora views 4189

Unii cetățeni care se întorc din străinătate folosesc pastile pentru a ascunde că au febră

Unii cetățeni care se întorc în Republica Moldova în plină pandemie de coronavirus, administrează preparate pentru a ascunde faptul că au febră sau alte simptome atunci cînd intră în țară, astfel aceștia nu sunt transportați îndată la spital. Asemenea cazuri sînt frecvente, spune ministrul Sănătății.

„Cu regret ultimele cazuri denotă că persoanele înainte de a se îmbarca la bordul aeronavelor sau înainte de a traversa frontiera terestră a Republicii Moldova au administrat preparate antipiretice pentru a ascunde faptul că au febră. În acest mod își dăunează și expun riscului atît personalul medical, cît și persoanelor din jur", a declarat Viorica Dumbrăveanu.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 2.145 de persoane, dintre care 1 259 treceri la frontiera moldo-română, 484 treceri la frontiera cu Ucraina și 402 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Source: www.jurnal.md

Keywords:

diaspora , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.