12 august 2020, 11:00 Moldovan Diaspora views 4007
Ambasadorul RM în Rusia a fost rechemat
12 august 2020, 11:00 Moldovan Diaspora views 4007

Ambasadorul RM în Rusia a fost rechemat

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat. Informația a fost făcută publică de către deputatul socialist Grigore Novac la Ora Expertizei de la Jurnal TV. Ulterior, deputatul a precizat că a citat un canal de Telegram.

„În opinia mea, încă ieri trebuia rechemat. Dacă există o bănuială rezonabilă că ambsadorul Neguța e implicat, indiscutabil el trebuie rechemat. Ulterior aici se va clarifica dacă e implicat", a comentat Grigore Novac.

Jurnal.md a informat sîmbătă că într-un microbuz cu numere diplomatice 147D086, ale Ambasadei RM în Rusia, se aflau circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro, scrie jurnal.md

La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei, iar schema ar fi fost coordonată de fiul ambasadorului, susțin sursele Jurnal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sîmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, potrivit verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Instituția a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

Source: jurnal.tv

Keywords:

Rusia , ambasador

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1700 locuitori

Gura Căinarului este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gura Căinarului și Zarojeni. Satul Gura Căinarului este situat la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1700 de oameni. Satul Gura Căinarului este menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.