03 october 2013, 11:29 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 2973
03 october 2013, 11:29 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 2973

Moldovenii au sărbătorit „Mărţişor”-ul în 12 oraşe ale lumii



Pînă pe data de 7 martie, „Mărţişor”-ul a fost sărbătorit de cetăţeni moldoveni la Odesa, Iaşi, Viena, Baku, Istanbul, Londra, Paris, Varşovia, Madrid, Sarajevo, Vilnius şi Torino. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Dana Muntean, consultant naţional în comunicare la Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.

În cadrul sărbătorii, au fost prezentate istoria şi tradiţia „Mărţişor”-ului, dansuri moldoveneşti, filme despre Republica Moldova, au fost distribuite mărţişoare.

Totodată, au concertat elevi ai Liceului de Muzică „C. Porumbescu” din Chişinău, ţambalagiul Victor Copacinschi, interpreţii Pasha Parfeny, Olga Bolgari, Vica Demici, Ion Sîli, Valentina Tacu, Irina Bulai, Victoria Mahu, formaţia „Odeon” şi alţii.

Banii colectaţi în urma vînzării mărţişoarelor la Londra urmează a fi transmiși pentru copiii defavorizaţi din Republica Moldova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.