03 december 2013, 11:23 Moldovan Diaspora views 13794
03 december 2013, 11:23 Moldovan Diaspora views 13794

Moldovenii vor fi scutiţi de taxelе pentru vize în Polonia

Moldovenii vor fi scutiţi de achitarea taxelor pentru vize în Polonia. Declaraţii în acest sens a făcut astăzi Andrzej Halicki, copreşedinte al Adunării Parlamentare Moldova–Polonia, informează MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut de Halicki la finele lucrărilor celei de-a treia reuniuni a Adunării Parlamentare Moldova–Polonia, care a avut loc astăzi la Chişinău. Potrivit oficialului polonez, moldovenii nu vor mai achita taxa de 70 de euro pentru vizele naţionale din Polonia. Halicki a spus că o decizie în acest sens va fi pusă în aplicare de autorităţile poloneze în cîteva luni. "Această decizie are caracter bilateral şi am primit asigurări că şi autorităţile de la Chişinău lucrează în acest sens”, a afirmat Halicki.

La finele reuniuni de astăzi a Adunării Parlamentare Moldova–Polonia a fost semnată o declaraţie comună. Potrivit lui Igor Corman, copreşedinte al Adunării Parlamentare din partea Republicii Moldova, în document este prevăzut faptul că Moldova rămîne o prioritate de asistenţă pentru Polonia. "În act se reiterează susţinerea Poloniei pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În document, participanţii la adunare îşi exprimă speranţa că Republica Moldova va semna în toamnă Acordul de Asociere cu UE”, a adăugat Corman.

Adunarea Parlamentară Moldova–Polonia a fost constituită în 2011, iar următoarea reuniune va avea loc în Polonia, notează MOLDPRES.

Keywords:

diaspora , moldovenii , viza , Polonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.