20 march 2013, 12:46 Moldovan Diaspora views 7667
20 march 2013, 12:46 Moldovan Diaspora views 7667

Acum există harta digitală a diasporei moldoveneşti! Vezi ce presupune

„Harta digitală DiasporaMD” este o aplicație, ce poate fi găsită pe site-ul migranți.md și îşi propune să ajute diaspora moldovenească „să comunice cu țara”. Adică să faciliteze accesul la informațiile ce țin de Ambasadele RM în străinătate, reprezentanțele permanente ale Republicii Moldova peste hotare etc.

Lansarea hărții a avut loc astăzi, iar potrivit coordonatorului proiectului, Victor Koroli, ea a fost creată timp de 24 de ore de trei persoane.

„Harta vine să acopere o necesitate stringentă de comunicare, pe care am remarcat-o în RM între diasporă și țară. Ea poate fi accesată de oricine atît de pe calculator, cît și de pe telefonul mobil”, a spus Victor Koroli.

Astfel, pe hartă sînt amplasate Ambasadele RM în străinătate, reprezentanțele permanente ale Republicii Moldova peste hotare, Consulatele și Secțiile Consulare ale Republicii Moldova, oportunități de finanțare pentru migranți, beneficiarii programului de granturi mici, dar și cele 152 de asociații obștești ale migranților moldoveni.

„Toată informația este preluată din datele oficiale deschise, existente pe pagina Ministerului de Externe, iar baza de date a diasporei a fost preluată de la Departamentul Relaţii Interetnice, a menționat Koroli.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.

 

Sursa: Viza.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.