22 march 2013, 10:32 Moldovan Diaspora views 9918
22 march 2013, 10:32 Moldovan Diaspora views 9918

Polițe medicale accesibile pentru migranții moldoveni în Rusia

Migranții moldoveni în Rusia vor putea achiziționa polițe medicale de asigurare la un preț accesibil. Despre acest fapt a declarat președintele organizației publice interregionale ”Congresul diasporei moldovenești” (CDM), Alexandru Calinin.

Masa rotundă pe tema ”Apărarea drepturilor și intereselor femeilor și copiilor migranților în Rusia ” a avut loc pe 19 martie la Moscova, informează tv7.md. Alexandru Calinin a vorbit despre negocierile efectuate cu companiile de asigurări rusești, în privința posibilității de implementare a unor polițe medicale de asigurare speciale pentru compatrioți și membrii familiior lor.
În cadrul dialogului s-au ajuns la înțelegeri principiale privind reducerea costului polițelor prin păstrarea unui pachet minim de servicii, acordate în caz de accidente. Este vorba nu doar de vizita la terapeut ci și de repatrirea cetățenilor Moldovei în caz de necesitate.

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Galbur, participînd la discuții, a menționat importanța apărării drepturilor migranților, în special ale femeilor și copiilor.  

Keywords:

Rusia , diaspora , moldovenii , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.